1482 е общият брой на леглата за лечение в болниците в Родопите по сключени договори със Здравната каса, сочат последните данни на НЗОК.

В област Кърджали те са 488, разпределени в петте лечебни заведения. Леглата в област Смолян са 994, като в най-голямото лечебно заведение-МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“, те са 310. Свободни по последни данни на Касата са 542.

НЗОК има сключени договори с лечебни заведения за болнична помощ в цялата страна общо за 48 098 легла за активно лечение към 12 декември. Справка от информационната система на НЗОК показва, че от общия брой договорени легла са заети 23 092, а незаетите са 25 006.

24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I