24smolian.com/Коментари

Жалко е да гледаш и слушаш говорещи глави, по списък, които напояват пространството в паузите на тъпоглави риалитита. Жалко е защото се държат като прислуга в имението на плантатор от южните щати през 19 век.

Закичени с разни титли пред имената си, болшинството от тях издънка от старата партийна номенклатура. Впрочем, именно тези са най-яростните „евроатлантици“. Просто свикналият да е прислуга не може без господар, та и затова бързо се намества в политическите реалности.

Едно време подобни кръщаваха децата си Сергей, Олег, а сега внучетата им носят китните Ричард, Ерик…

Политкоректно и съвременно.

Една Лизбет, доцент, рекла: „Мечтая да видя един автентичен русофил, който не кара западна кола и децата му не учат в Европа или САЩ“.

А, колко хора пък искат да видят някой „евроатлантик“, който да не е завършил в съветски университет и да няма досие в ДС. Ама, на. Както и да спрат да ни поучават назидателно в ценности, които са дефицит за тях самите.

Впрочем, нашите деца учат в България, за тези на госпожата не знаем. Родителите им пък карат втора ръка автомобил, от който Западът се опитва да се отърве. Това ни го наложиха едни хора, които усвоиха милиарди, а държавата ни затъна в още по-голямо блато. Под нежната опека на нашите братя отвъд океана и партньорите в Брюксел. Които потупваха и галиха по главите послушниците и ни казваха всичко е „ок при вас“.

Няма такова животно като „евроатлантически ценности“. Това е идиом за лицемерие. Ценностите могат да бъдат единствено и само човешки. И те не опират до западния автомобил или западния университет.

На снимката: България в ЕС, галене по главите и трета ръка Европа

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I