Спектакълът „Оркестър Титаник“  на Родопския драматичен театър спечели три награди на Националния фестивал на малките театрални форми – „Враца 22” - за женска роля, за костюмография и за музициращ актьорски екип.

Журито на фестивала бе в състав д-р Ина Божидарова – председател, д-р Светла Бенева и Ина Шкарова – членове. Шест български спектакъла бяха включени в афиша на фестивала.

Наградата за режисура отиде при Стилиян Петров за спектакъла „Нирвана”, Театър 199 „Валентин Стойчев”- София, а за сценография - Никола Тороманов за същия спектакъл.

Анна Анна Шопова отнесе приза за спектакъла „Оркестър Титаник” на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”- Смолян.

Три актриси получиха награди за най-добра женска роля - Емилия Ованесян за спектакъла „Оркестър Титаник”, Родопски драматичен театър „Николай Хайтов”- Смолян, Радина Кърджилова за спектакъла „Нирвана”, Театър 199 „Валентин Стойчев”- София и Стефка Янорова за спектакъла „По – студено от тук” , Театър Българска армия – София.

За мъжка роля наградите отидоха при Деян Донков за спектакъла „Нирвана”, Театър 199 „Валентин Стойчев”- София и Деян Жеков за спектакъла „Престъпление и наказание”, Драматично – куклен театър – Враца.

Наградата за музикално изпълнение на живо, връчвана от проф. Стефан Драгостинов, бе връчена на актьорския състав на „Оркестър Титаник”, Смолян.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I