24smolian.com/Коментари

Изказването на вицепремиера Калина Константинова за глезенето и претенциите на украинските бежанци продължава да е в дневния ред на разни политолози. Този път реагира Огнян Минчев и едва ли не нарече Константинова „проста“.

„Дали ще е Калина или някоя друга - дефицитите на интелигентност твърде дълбоко са поразили българската държава. Да припомним - има познавателна интелигентност, емоционална интелигентност, морална интелигентност.

Простият човек обикновено комбинира дефицити и от трите - независимо от това къде какво е завършил. В допълнение - Калина не харчи свои пари за бежанците. Тя не харчи и български пари. Тя харчи фондове на ЕС за бежанците - изцяло европейски фондове“, умозаключил Минчев. Който си позволява да прехвърли собствените дефицити на българската държава.

Не е нуждо да си захлебил от разни НПО и институти, за да постигнеш прозрение.

Вноската на България в бюджета на ЕС през миналата година е в размер 1 680 000 000 лева, според министерството на финансите. Разчетите са видими на сайта на ведомството. Част от тези пари после се връщат към страната от еврофондовете. Така че, другарят Минчев не може да не е наясно, че и парите за бежанците са част от тези средства, които държавата и по-точно българският народ внася в ЕС.

Друг е въпросът, че същият този ЕС може да спре фондове заради санкции, ако, да речем, не признаваме гей браковете или желанието на децата да си сменят пола. Но това е друга тема.

Дефицитите са някъде другаде.

Впрочем, нека припомним и кой е Минчев. До 89-та година е член на БКП и асистент в катедра „Научен комунизъм“ към Софийския университет. След това намята мантата на евроатлантизма и сменя идеологията. Взема активно участие в гражданския комитет за закриване на проекта за АЕЦ „Белене“. Втората атомна централа трябваше да заработи през 2014 година и в момента темата за скъпия ток да не е в дневния ни ред.

Та е добре хората просто да знаят тези неща. Иначе все разни ексдругари ще им поднасят домати с колците.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I