24smolian.com/Коментари/Политика

Изборите отминаха, а усещането по стара традиция е, че всички са победители. В България никой не губи при вот. Кой вдигнал, кой спаднал, кой вкарал, кой изкарал, но недоволни няма.

Студиата в изборната нощ бяха пълни с втръснали муцуни от банкер инженер химик до антрополози и „блогъри“. Скука до втръсване. Ококорена млада жена се опитваше да обясни какъв важен избор сме направили преди години. Нещо за ЕС, ама тя не избирала, нито пък родителите й, нито дори водещия. Но избор имало… И още бля-бля руска пропаганда, бля-бля евроатлантизъм, ценности и прочие.

С други думи, като тримесечен обзор на плямпането, само че този път в рамките на една вечер. От толкова ала-бала чак дистанционното само се плъзга към ръката с умоление да се тури край на всичко.

Калкулации, конфигурации и политически ерекции за нечуван успех.

Толкова. Избирателна активност 39 на сто. 4 милиона гласоподаватели са отсвирили всички партии. Отбелязалите в бюлетината „Не подкрепям никого“ пък са повече дори от резултата на най-малката партия, влизаща в новия парламент.

Хубавото е, че вотът приключи. Започва циркът по същество. Същите муцуни продължават с ала-балата, а политически лидери се очаква да покажат нагледно що е упражнението „Лижа там, дето съм плюл“. Заявките бяха още преди 2-ри. Сега започва изпълнението.

Четири формации с общ сбор одобрение от 26% от всички имащи право на глас или 65% от онези гласували 39% ще се мъчат да правят правителство. Стартовата позиция никак не е устойчива.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I