24smolian.com/Коментари/Политика

Дали ще има правителство на Мария Габриел, подкрепено от ГЕРБ, ДПС и ИТН, зависи от… колко депутати ще кръшнат от така важното парламентарно заседание.

Трите формации не дават сбора от 120+, ако всички народни представители са на работните си места. Но пък може да мине при намален кворум, който се осигурява само с бягство. Но и силно мотивиране на кръшкачите и техните началници преди това.

За успех на габриеловите родилни мъки само със 116 гласа са необходими 10 бегълци от парламентарна зала.

В 49-ото Народно събрание е даден старт на трансферния сезон. На първо време няма да има прехвърляне на депутати от една група в друга, защото предателството е много явно, дразнещо и предизвикващо народна омраза. Но пък същите си мислят, че бягството от зала не е предателство.

С други думи, настъпило е време за купуване на депутати-бегълци.

Все едно отегчената електорална маса не е виждала подобни „финансови сафарита“ през годините. Простата истина е, че партиите няма с какво да изненадат. Затова говорят и резултатите вот след вот. Предизборните кампании също. Безсилието на „няма с какво да ви излъжем вече“.

Различните формации отказват да разберат реалността, която сами създадоха. Тя диктува отвращението. Пазарлъци, купуване и продаване. Партиите станаха трудови борси за неудачници, които пък в парламента се опитват още повече да вдигнат цената си.

„Докато си играем на войни, държавата отива в канала“, е последното прозрение на Борисов в парламента. Превод-стига сме се гонили, дайте всички на една софра и да почваме…

 


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I