24smolian.com/Общество/Криминале

125 малолетни и непълнолетни лица са водени на отчет в Детските педагогически стаи (ДПС) в Смолянско за извършени от тях противообществени прояви и престъпления.

70 на сто от тях са на възраст между 14 и 17 години, сочат данните на Националната статистика за 2022-ра година.

В криминогенна среда живеят 49 деца, посочват още от НСИ.

Малолетните и непълнолетните извършили противообществени прояви са 103. Момичетата са 33, а момчетата – 70.

Кражбите на имущество са най-разпространеният вид престъпления. Извършители на кражби са 25 лица, или 45.4% от всички, преминали през ДПС за извършени престъпления. Най-честите посегателства са от магазини или други търговски обекти.

5 деца са автори на грабежи, по три са откраднали превозни средства и са притежавали наркотици.

През м.г. местните комисии в област Смолян са образували 84 възпитателни дела, 58 от които са по предложение на органите на прокуратурата. Решени са 66 дела.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I