Самуил Крумов/24smolian
.com/Лично мнение/Политика

Обикновените електорални единици едва ли знаят, че всяка сряда има заседание на Министерски съвет. В него се вземат решения по определен Дневен ред.

На днешното, например, министрите в кабинета мъдрували върху 14 точки. Направих си труда да им хвърля един поглед. На осем места в решенията се споменава Украйна.

В едно от тях става ясно, че правителството оттегля Програмата за инвестиции в отбраната до 2032 г., внесена от служебния кабинет за одобряване от Народното събрание. В друго се засяга „Споразумението между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси, подписано на 5 декември 2022 г.“. Става ясно, че ще се внесат промени в разработените вече документи…

С други думи, в Дневния ред на правителството има повече време за Украйна, отколкото за проблемите на страната.

В същото време някакви „зелени“ сдружения наскочили срещу изграждането на 111-метровия пилон на Рожен, на който ще се развее най-големият национален флаг, който и ще се намира на най-висока надморска височина в Европа.

НПО-тата ги дразни този „гнусен, вандалски акт“ на българщина.

Ето пък как Нешка Робева иронично коментира това:

„Ние - преданите носители на евроатлантическите ценности, се обръщаме към нашите благодетели – посолство, посолства, посланици, съветници, НПО-та и т. н., да не изпразват хранилката, защото никога няма да се откажем от цивилизационния си избор - даваме честната си скаутска дума. Обещаваме, че ще се справим с тия „докарани от нивите“, дето се правят на нормални и лицемерно искат мир, пък и традиционни семейства, вместо да изпращаме веднага оръжия! И не само там...

Ние красивите и умните, ще се включим в изграждането на единен и несъкрушим еднополюсен, безродствен, безполов и безполезен свят, в който всички ще бъдем равни!“

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I