24smolian.com/Коментари/Политика

Правителството няма да назначава днес нови областни управители след като настоящите подадоха оставка.

Това обяви министър-председателят Николай Денков още в началото на заседанието на Министерски съвет.

„Днес“ обаче може да стане и „утре, вдругиден“. Защото „Промяната“ няма структури по места, което означава липса на кадри. Не говорим за заплатаджии и калинки, а за читави хора, които могат да представляват държавата по региони. ДБ има структури в областните градове, но и в тях лъсват много дефицити.

Прозира и нещо друго. Стрес тестът „28 оставки в един ден“ ясно го показа. Бихме дори добавили-наводненията измъкнаха „сух“ Денков. Със заповедта да се поемат кризисни участъци заради проливните дъждове, не било сега за оставки.

Първо-новото правителство няма кадри. Във вторник бе назначен зам.-министър в рамките на два часа. След това остранен-бил от структурите на бившата ДС.

Второ-няма време. Назначаването на нови областни управители ще бъде ход, изискващ разговори с всички в тази петорна коалиция, определяна като „парламентарно мнозинство“.

Трето-липсата на време показва краткия срок на това правителство. Има други задания, които трябва да се свършат. Ако използваме терминологията от „онзи запис“-Посолството чака...

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I