24smolian.com/Политика

Едва 8 на сто е одобрението на дейността на Народното събрание. Електоралните щети от „ротационното управление“ пък са повече за ПП-ДБ отколкото за ГЕРБ-СДС.

Това е анализът на социологическо проучване, проведено от „Алфа Рисърч“ в периода 20-26 юни.

Подкрепата за партията на Борисов е 25,1%, с 2 пункта по-ниска от април, докато за формацията на Петков-Василев-Иванов-Атанасов е 20,2% или спад с 5 на сто. Трета позиция за Възраждане с 15.4%, следвани от ДПС (12.6%), БСП (8.8%), ИТН (4.1%).

Прогресивен спад в доверието и първа по рода си поляризация в отношението към президента Румен Радев, отразяваща разделителните линии в обществото: 33% положително, 32% отрицателно и 35% неутрално отношение към него“, отбелязват от агенцията.

Одобрението към премиера Николай Денков е 26%.

Относно местните избори: Превес на предпочитанията към избор на нови кметове (49%) над желанието за запазване на досегашните (41%) и висока вероятност за балотаж в по-голям брой общини в сравнение с последния местен вот от 2019 г.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I