Самуил Крумов/24smolian.com/Лично мнение

БГ политика. Нещо като нищо. Експертизата в парламента е на ниво „Дипломи някакви“. Харвард, Оксфорд и прочие чули-недочули някакви лекции.

В страната ни икономиката е примитивна. Някои твърдят, че сме били „център на автомобилостроенето“. Само дето един автомобил не сме произвели. Като изключим маркучи, чистачки и прочие.

Най-силният сектор за страната бе земеделието, но то е разбито.

Може би някои хора не знаят, но да напомним две от причините Третият райх да ухажва толкова много България за съюзник по време на ВСВ. При Първата световна война България събира под знамената си 800 000 армия, която няма загубена битка. Второ-държавата е произвела в рамките на година 32 млн. тона храни-ресурс за няколко държави.

Това е в миналото. Земеделието е в тотален колапс. Крах. За сметка на чужди вериги.

Наскоро бе внесен проект на решение за изграждане на фотоволтаични паркове върху огромни терени, с начин на трайно ползване - ниви, пасища и гори, общинска или държавна собственост. По неофициални данни, към настоящия момент в деловодствата на общините има чакащи преписки с намерения за изграждане на фотоволтаични централи върху над 40 000 декара земя, 99% от които общинска собственост.  От една страна, при условие, че дните от годината, в които изкупните цени на енергийната борса са отрицателни, стават все повече, а в същото време произведената земеделска продукция на българския пазар е под 30%, този начин на отдаване и унищожаване на земеделска земя е недопустимо…

Мнение.

Експертност-никаква от хората, които решават подобни въпроси.

Те са като във вица за Иванчо.

Класната им дала домашно да напишат кратък текст, като задължително използват думата „следователно“.

Марийка: Майка ми има палатка, баща ми сгъваеми столове, следователно ние сме туристическо семейство.

Иванчо: Дядо ми е мат пиян от сутринта. Баба ми се движи бързо из двора със стар брой на вестник „Файненшъл таймс“. Тя обаче не знае английски, следователно е тръгнала да сере…

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I