Николай Михайлов/24smolian.com/Общество

След всичко, което се случва в държавата, и на децата вече стана ясно, че нас ни управлява Американското посолство, фондация „Америка за България“ и ЕС. Станахме свидетели на политически брак по сметка между партии, които от доскорошни врагове се заобичаха. И те не го искаха, но им беше заповядано. Поне това е усещането сред болшинството.

Станахме свидетели и на разчистване на мафиоти, скандални записи, искане главата на главния прокурор и какво ли не още. Боят в парламента вече не ни прави впечатление, тази важна парламентарна институция толкова се срина, че няма повече накъде. Сещам се за сентенцията на Марк Твен, че ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят. Точно така е и вече не упрекваме и негласуващите, защото гласувалите са разочаровани от партийните лидери, които са кукли на конци и каквото им заповядат господарите това правят. Вече нищо не е нормално в нашата държава, то отдавна не е нормално, но вече е отчайващо. Доверието в институциите е сринато, а и кой знае още колко кирливи ризи и компромати ще се появят, от които ще ни настръхне косата.

 

Няма врагове, има договор

 

В тази объркана обстановка вече и симпатизантите на ПП и ГЕРБ се чудят какво да пишат и какво да коментират. Доскоро политически привърженици и на двете партии започнаха да се дистанцират от тях и да не ги защитават така самоотвержено, както преди. Вече няма враг, има споразумение, което не се знае колко дълго ще продължи.

Едни хора, наречени властимащи, които са на издръжка от народа, но командвани от другаде, си живеят живота, диплят си пари и работят против волята на тези, които ги хранят и които работят за техните стомаси. Трябва и да има воля това да се промени.

 


„Мен не ме интересува Украйна,

 

за която ми говори от ден първи новото правителство. Още повече, че съм вътрешно убеден, че Русия е права и не подлежа по принцип на промиване на мозъка. Мен ме интересува България, а тя не е добре. Как един нов министър не каза "заплатите да се вдигнат два пъти, както цените се вдигнаха". Еврозона, Украйна и прочие неща са такива, които не ни интересуват. Направете ни, скъпи евроатлантици, истински европейци, с нормални заплати, тогава ние сами ще величаем ползите от Европа и сами ще се натискаме да сме там и няма да ходят в чужбина българите да търсят препитание и да правят референдум за еврото, където да ни претопят в общата каша,“ коментира родопчанин по темата. 

 

„Може да съм краен, но нищо хубаво не ни очаква.

 

Това е новият Световен ред. Промяна на Конституцията и ратифициране на Истанбулската конвенция. Узаконяване на еднополовите бракове и осиновяване на деца от гей двойки, както и сурогатното майчинство. Родното ни законодателство изцяло ще бъде подчинено на това на ЕС. Няма да имаме суверенитет. Ще бъдат доунищожени животновъдството и селското стопанство, енергетиката и икономиката ни. Пълна фискална зависимост и фалит на всеки един от нас с вкарването ни в Еврозоната, налагане на обществена рейтингова система и др. Ще зомбират още повече с технологии младото поколение да не разсъждава и да затъпява. Думите семейство, брак, почтеност ще останат в миналото. Ще ни тровят с храната и по въздуха“, коментира друг родопчанин случващото се в страната ни и какво ни очаква.

 

За многократна употреба

 

Свидетели сме на факт, че политиците ни са за многократна употреба. Дори няма как да броим техните превъплъщения и „употреби” в името на властта. Всеки народ заслужава управниците си. Те са отражение на народа, който ги е избрал. Затова не мога да си обясня възмущението на някои, че специално тези са дъното, до което сме стигнали. Дъното сме ние, така нареченият народ.

Една от най-изумителните ни и потресаващи черти е как си избираме политиците.  Те ни крадат, предават ни, обедняваме, но пак им гласуваме доверие да управляват държавата. Развиваме национален мазохизъм, което е сериозна психиатрична диагноза. Хората станаха безкрайно апатични, а опростачването на нацията ни дава плодове.  Ако държавата ни се управляваше във фейсбук, щеше да има благоденствие. Там всеки коментира, ядосва се, псува, обижда, кани на протести, но на практика нищо не се случва. Силни сме само зад лаптопа и смартфоните. Политиците и техните кукловоди го знаят затова плановете им се изпълняват повече от перфектно.

Съпротивата се състои само в това на власт да бъдат хора, които не са загубили човешкото в себе си. И които няма да правят зрелища от човешкото нещастие. И за които родината е отечеството. Другото е същото. Управляващи и управлявани. Власт и бедняци и тук там някой, за когото свободата е над ценността на живота. Колко актуални са стиховете от Вазовото стихотворение Линее нашто поколенье.

„Стреснѝ се, племе закъсняло!

Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!

След теб потомство иде цяло –

какво ще да му завещайш?“

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I