24smolian.com/Общество

Франция отдавна не е Сена, Айфеловата кула, Нотр Дам, Сакре Кьор, музиката на Жо Дасен.

Франция е това, което виждате днес. Надолу по спиралата на колониалната си политика. Франция са предградията, новите французи, 3-4 поколение с корени от Африка. Това е една от най-социалните държави, в които гладен никога няма да останете. Това обаче е и държавата на едни хора с друго самосъзнание…

„Новите французи мразят държавата. Мразят правилата, законите, съответно и полицията, която трябва да ги осигурява. „Не оставаяй багажа си без надзор, веднага ще мине някои от „кузените“ и ще го задигне“, ме предупредиха за първи път, когато стъпих във Франция. Кузените са братовчедите. Така ги наричат нашенци заради многобройната рода на всеки един от тях. Те ненавиждат всичко френско, но никога не ги питайте „Ами защо тогава не се приберете в Африка?!“. Мигом ще настане скандал. Много от тези хора живеят по своите правила. Във Франция има огромна престъпност, генерирана от тези хора. Има квартали във френски градове, в които полицията не може да припари. Там са гнездата. Въоръжена и тежка престъпност. Дори непълнолетни са избрали живота на бандити. Това е една ненормална среда. Ние сме просто едни гастарбайтери, които вършат работа, която французите-и нови, и стари, не пипат. Ние спазваме законите. Но не смеем да излезем след 22 часа. Защото някой 17-годишен Наил може да е решил нещо. Всъщност, подобни продават хашиш по парковете, в централните части на градовете.

Това е картината във Франция. Сега Франция гори. Защото не успя да се справи с колониалната си политика.

Мислите, че в България има тежка битова престъпност?! Обвинявате ромите? Мога да ви кажа, че нашите роми са като бой скаути спрямо новите французи“, коментира родопчанин, живеещ от години във Франция.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I