24smolian.com/Политика

Ако изборите за Народно събрание се проведат днес, първа политическа сила отново ще бъде ГЕРБ с 23,3 процента. Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще бъде втора с 18 на сто от изборния вот. Други 15,4 на сто от избирателите, на въпроса „За кого бихте гласували, ако изборите са днес“ отговарят „Възраждане“.

Следват ДПС с 12,9%, за БСП – 9%, за „Има такъв народ“ -5,4%.

Това сочат данните от последното социологическо проучване, проведено в периода 18-24 юли от агенция „Медиана“.

Анализът на социолозите гласи: „Страната навлиза в нов тип политическа криза. Предишната криза беше продукт на конфронтацията между партиите и невъзможността им да постигнат минимален консенсус и да съставят правителство. В крайна сметка партиите постигнаха някакъв консенсус, който обаче влиза в остро противоречие с волята и очакванията на мнозинството от избирателите, които заявяват – „Това не е наше правителство!“.

Президентът се ползва с най-високо доверие сред участниците в проучването – 53%, лидерът на ГЕРБ е с 29%, а Корнелия Нинова и Костадин Костадинов – по 23%.

47% от участниците в проучването са заявили, че правителството на Николай Денков ги разочарова, 20% са на противоположното мнение и посочват, че кабинетът им вдъхва надежда. 33% са заявили, че не могат да преценят.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I