24smolian.com/Общество

Родопчанка осъди „Пампорово“ АД за ползване без основание на собствения й недвижим имот. Става въпрос за земеделска земя с площ от малко над 4 декара.

През 2008 година тя и покойният й брат учредили право на строеж за изграждане на стълб за лифт със застроена площ от 6 кв.м, за което получили като възнаграждение 250 евро. В по-късен момент обаче разбрали, че договорът бил нищожен и с него не може да се учреди право на строеж, тъй като се касае за съоръжение, а не за строеж на площадков обект. През имота е прокарана въжена линия за седалков лифт и ски писта, за което не е получавала никакво възнаграждение или обезщетение. Заради наличието на тези съоръжения имотът не може да се ползва или продаде. Във връзка с наличните съоръжения целогодишно през него преминават хора, ползващи лифта или ски пистата, както и такива за поддръжка, проверка и контрол на съоръженията.

Съдът реши дружеството да изплати обезщетение на родопчанката в размер на 20 829 лева за периода юли 2019-март 2023-та.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I