24smolian.com/Общество

Тази година средните месечни температури през юли ще бъдат по-ниски от климатичните норми. Във валежно отношение месецът ще бъде близо до нормите, като условия за валежни суми над нормалните ще има в Западна България и в планините от Рило-Родопския масив.
Това сочи прогнозата на синоптика на ТВ-мет, цитиран от "Труд".
След топлия завършек на юни, юли ще започне с чести валежи. Още в началото на новия месец от северозапад ще започне ще се пренася хладен и влажен въздух. На много места ще превали и прегърми, като по-интензивни ще бъдат дъждовете над Западна и над Северна България. На места ще има и градушки. Температурите ще се понижат и ще бъдат от 27 до 33 градуса.
На 5-и ще вали и гърми с по-интензивни дъждове в западните и централни райони, а на 6 и 7 в източната половина от страната. От 8 до 9 юли ще настъпи временно стабилизиране на времето ще бъде слънчево, с временни заоблачавания в следобедните часове. Ще се затопли и максималните температури ще бъдат около и над 30 градуса, достигащи до 35 - 37 градуса.
Захлаждане с превалявания и прегърмявания ще има в началото на втората десетдневка от 11 до 13 юли.
От 14-и юли предстоят няколко слънчеви и горещи дни, когато са и Горещниците по стар стил.
Към края на второто десетдневие ще започна нов период с валежи и с по-нестабилно време, когато в следобедните часове ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици. Тогава ще бъде относително по-хладно.
През третото десетдневие в западната половина от страната ще вали често, а на изток ще преобладава слънчево и топло време. По-съществени заоблачавания ще има към 28 до 31, когато валежите ще достигат и до нашето Черноморско крайбрежие. Именно тогава са и Горещниците по нов стил - 28, 29, 30 юли.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I