24smolian.com/Общество

„Първо, искам да изразя нашата солидарност с народа на Украйна и с жертвите на тази жестока война, която бушува и в момента. Още в първия ден на нейното избухване аз заклеймих агресията срещу вашата страна. Продължавам да твърдя, че този конфликт няма военно решение. Все повече и повече оръжие трудно води до неговото решение. В тази връзка е важно да обръщаме внимание на последователни усилия на деескалация, прекратяване на огъня, търсене на мирно решение със средствата на дипломацията. Аз не приемам предоставянето на боеприпаси, особено от въоръжението на българската армия“.

Това заяви президентът Румен Радев на срещата си с украинския си колега Володимир Зеленски.

„Благодарен съм, че съм на посещение днес в София. Благодаря за поканата на правителството на България. Подчертавам, че съм много благодарен за това, че хората на България действително подслониха голям брой украинци“, заяви на свой ред Зеленски.

„Много съм благодарен на парламента за подкрепата с амуниции. Г-н президентът казва, че не подкрепя това, и го каза като върховен главнокомандващ. За да не отслабне вашата армия. Или пък не подкрепят усилването на Украйна. Това са различни неща“, каза още Зеленски.

„Всичко, което имате, ще бъде недостатъчно, да воювате с Руската федерация. Имате мощна армия, хората ви са добри. Но това би било недостатъчно със 160-милионна държава. Затова е хубаво да давате на хората, да могат да се защитават, да не дойде войната при вас, румънците, поляците. Войната няма разстояние. Вие като върховен главнокомандващ ще ме разберете. Не дай Боже някоя трагедия да стане и вие да бъдете на мое място. И хората да не искат да ви помагат. Какво ще правите тогава? Ще кажете – Путин, взимай каквото искаш? Не сигурен съм, че няма да кажете това“, заяви украинският президент.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I