24smolian.com/Общество

По 20 служители на Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, включително и счетоводители, са ходили на екскурзии на различни изложения за сметка на държавното ведомство. Закупени са били 80 автомобила „Дачия“ на завишени цени, между 8 500 и 15 000 лева, над тези в автосалоните. Голямата печалба на предприятието пък всъщност се дължи на увеличените близо четири пъти цени на дървесината.

Всички тези неща разкри за 24smolian.com бившият директор на ЮЦДП Ботьо Арабаджиев.

Коментарът му бе по повод на стартирала атака в медии, приближени до служебната власт, срещу него. По думите му, това се дължи на вероятността той да бъде върнат на поста, който в момента заема Здравко Бакалов и страха от разкриване на злоупотребите на служебните управляващи, част от които излезнаха в медиите.

„Всички производства, които бяха срещу мен, са прекратени. Остава едно, чийто срок е до септември. Аз съм завел иск за клевета срещу сегашния директор Бакалов. Той е за публичното му изказване, че съм ощетил предприятието с 4 млн. лева. След това се оказа, че били милион и нещо. Как ги изчисляват не знам, но направих запитване до прокуратурата и ми бе отговорено, че „към настоящия момент няма привлечени лица в качеството на обвиняеми и няма взети мерки за отклонение“.

Истината е, че по мое време предприятието бе на печалба от около 2-3 млн. лева. Големите приходи, които се отчитат сега, се дължат на това, че хората плащат по 200 лева за дървесина, фирмите по 300 лева за трупи. Увеличението е около 3-4 пъти. Десетки фирми фалираха. В крайна сметка тези гори чии са, на едно преприятие? Печели се на гърба на обикновения човек“, посочи Арабаджиев.

„Много удобно по време на обвиненията се забравя, че аз бях отстранен по времето на кабинета „Орешарски“. Тогава КТБ фалира, а ЮЦДП имаше 9 млн. лева в банката, как да се отчетат печалби?! Забравя се за каламитета преди години. Тогава имахме два варианта-да оставим дървесината да изгние или да я продадем като второ качество на хората. Нямаше как да стане за първо“, обясни Арабаджиев.

Той коментира и прословутия джип, закупен от предприятието, който бе управляван от тогавашния премиер Борисов.

„Защо след това автомобилът не се върна на ЮЦДП, а все още е в НСО? Защо са били закупени 80 автомобила „Дачия“ над цените, които се предлагат в автосалоните. Защо автомобил джип от тях е предоставен на областния управител на Смолян, назначен от служебното правителство?“, задава въпроси Арабаджиев.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I