24smolian.com/ Общество

С богата програма и много настроение, хиляди жители и гости отбелязаха празника на град Мадан и Деня на Миньора.  Кулминацията на празниците бе днес, когато от сцената пред Народно читалище „Иван Вазов 1999”, кметът на община Мадан инж.Фахри Молайсенов, приветства жителите и гостите на града с празнично слово.

„Щастлив съм да се обърна към вас и да ви поздравя с празника на Мадан и Деня на Миньора! На 22 август 1953 година с указ № 292 на президиума на Народното събрание село Мадан, Маданска околия е признато за град. От тогава изминаха 70 години, като всяка година в историята на Мадан се вписваха нови страници. Страници, в които Мадан повече от половин век доказва, че умее да преодолява трудностите на миналото и настоящето, а маданчани , че са достойни грaждани на Република България. Искам да благодаря на всички, които са работили усилено, за да създадат това чудесно място, в което живеем защото най-ценното за един град и община са неговите хора. Във всеки един от вас се крие неизмерим потенциал, който може да вдъхнови, промени и да превърне Мадан в едно от най-динамичните и развиващи се места. Нека всички продължим да работим заедно, за да разкрием този потенциал и да създадем условия за растеж и просперитет. Благодарност и към всички миньори и служители, които са работили и продължават да работят всеотдайно за запазването и развитието на основния поминък в общината ни – Рудодобивът. В навечерието на празниците специално искам да изразя и своята благодарност към хората, които в един от най – трудните моменти за „Горубсо” Успяха да предотвратят фалита на дружеството и безработицата за стотици хора, г- н Николай Добрев, г-н Румен Цонев и целия им екип. От тогава до днес, те не пестят сили и средства и смело инвестират и развиват основния поминък в региона ни! Празниците, освен повод за веселие са и повод за равносметка на постигнатото през годините. Днес с гордост заставам пред вас, като кмет на нашия прекрасен град. Връщайки се във времето назад, днес виждаме Мадан, израснал в икономически и социален център, град който се стреми да бъде образец за другите. Съвсем на кратко изминалият ни път заедно показва, че усилията ни бяха и продължават да бъдат влагани в развитието на цялата община. Радостното е, че отново успяхме във всяко едно населено място да реализираме по нещо значимо за хората. Сериозно внимание, както и до сега се обърна и във всички сфери като - здравеопазване, социални дейности, инфраструктура, екология, образование, култура, спорт и др. И въпреки всички кризи в страната, Мадан намери начини да се развива! С мисъл за всички вас е насочен всеки аспект от всеобхватната ни дейност на нашата община. Убеден съм, че благодарение на съвместните усилия на общината, общинския съвет, институциите на областно и държавно ниво, политическа партия ДПС бизнеса и общата ни воля, ще постигаме все повече в името на по-добро бъдеще, за нас и децата ни ! Уважаеми гости от близо и далеч, скъпи маданчани Бъдете здрави! Бъдете щастливи! Нека този празник бъде началото на нови възможности и постижения. Нека заедно продължим да обичаме Мадан, защото е нашия град и пренасяйки през вековете трудолюбието и мъдростта, да ги вложим в съвременното му развитие! Честит празник“.

Молайсенов завърши словото с пожелание към всички маданчани от близо и далеч  „Бъдете здрави! Бъдете щастливи! Нека заедно продължим  да обичаме Мадан, защото е нашия град и пренасяйки през вековете трудолюбието и мъдростта, да ги вложим в съвременното му развитие!“

Сцената на градския площад по традиция се изпълни с официални лица – домакини и гости на празника. Сред тях бяха председателят на Общински съвет Мадан – Бедри Базеников,  главен изпълнителен директор на ХОЛДИНГ КЦМ 2000 инж. Румен Цонев, изп. директор на ‘‘Горубсо – Мадан‘‘ АД инж. Сергей Атанасов, инж. Стоян Пехливанов - главен директор оперативно управление "КЦМ" АД, областният управител на Смолян Захари Сираков, кметовете на: Белица – Радослав Ревански, на Рудозем – Румен Пехливанов, на Неделино – Боян Кехайов, на Девин – Здравко Иванов, на Борино – Мустафа Караахмед, на Баните – Павлин Белчев, народните представители от ДПС от Адлен Шевкед,Хайри Садъков и Анджей Джандев.

С приветствие и поздрав към маданчани се обърнаха и инж. Румен Цонев, областният управител Захари Сираков, депутатът от 22 Многомандатен избирателен район  Хайри Садъков.

Между официалните гости бяха още представители на местната власт и на различни структури на ДПС от региона и страната.

Поздравителни адреси бяха получени от президентът на Република България Румен Радев, Силвия Георгиева - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, Янка Такева - председател на синдиката на българските учители и кметове на различни общини и др.


Програмата продължи с  Фолклорен концерт на Росица Пейчева и танцова формация „Балканджии“,  а след тях на сцената се качиха и поп-фолк изпълнителите Илиян Бойд и Малката.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I