24smolian.com/Общество

В Сан Диего вече е извършена трансплантацията на Митко от Смолян и новото му сърце вече бие, съобщават в социалните мрежи от Първи дамски клуб за развитие на община Смолян.

„Съвсем сигурни сме, че Митко ще се справи с останалото. Благодарим на всички за положителната енергия и помощ!“, посочват още от клуба.

Майката на Митко – Благородна, се намира в дома на семейството на Борис Андреев – председател на Фондация за образование и култура "Васил Левски“ в Сан Диего.

След години борба за живот, 45-годишният Димитър Костов от Смолян е първият българин, на когото беше поставено изкуствено сърце със средства изцяло осигурени от държавата.

Димитър Костов страда от дилатативна кардиомиопатия. Живее с изкуственото сърце от 6 години, което беше с изтекъл срок на годност.

За пълното възстановяване на Митко, не спирайте да се включвате с дарения чрез SMS с текст DMS MITKO на номер 17 777!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I