Спиро Генов/24smolian.com/Лично мнение

Учебно помагало за втори клас. Темата „Как били създадени хората“.

Та, Господ от чудене какво да направи, взел глина и сътворил човеци. Ама глината трябвало да се опече. Прегорил обаче произведението (явно залисан от футболен мач), та препекъл глината и първите хора били черни. Взел си поука и втората порция извадил по-навреме. Та се пръкнали и белите. При третия опит сполучил отлично с времето и хората станали кафяви. Това били ромите. Та затова и Господ много ги обича…

Ей тази глупост ще набиват в главите на децата ви. Писана от още по-големи глупаци, но, бъдете сигурни в това, щедро финансирани отнейде си с точно определена цел.

Нагледахте се на три десетилетия експерименти и управници, от глупав по-глупав, та и образованието е на този хал.

Изпечени до малоумие грантаджии. И докато вкупом не кажете „Стига“ и не им разбиете печените грънци, така ще е.

Бележка на редакцията: Публикациите с илюстрация на “Учебно помагало за 2 клас” с текст “Как били създадени хората” са подвеждащи, защото не дават конкретна информация и контекст. Това твърдят проверили въпросния учебник през призмата на критичните коментари в социалната мрежа.

В публикациите не е посочен жанрът на текста, нито по какъв предмет се изучава, нито дали е част от задължителната подготовка на учениците. Всъщност става въпрос за приказка, изучавана в избираем модул за ромския фолклор.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I