24smolian.com/Образование

Новата учебна година беше открита официално в училищата на община Смолян. Тържествата започнаха с издигане на националния флаг на пилоните на образователните институции. Целият ръководен екип на общинската администрация участва в откриването на първия учебен ден.

„Началото на учебната година е вълнуващо събитие за всички. Отново е 15-и септември – празник, посветен на духа и просвещението, символ на стремежа на българина към знание и наука. Днес е денят на децата, но и на възрастните и техните спомени от отминалите ученически години“, каза в словото си при откриването на новата учебна година във Второ ОУ кметът Николай Мелемов. Той поздрави първокласниците и всички ученици, ръководството на училището и родителите. Кметът им пожела с лекота да усвояват знанията, с уважение да се отнасят към учителите, да се забавляват и спортуват.

Мелемов пожела на добър час и сполука и на учениците от ППМГ „Васил Левски“, където също присъства на откриването на учебната година.

Той посочи, че община Смолян ще продължава да обновява и подобрява материалната база в учебните и детските заведения.

Откриването на новата учебна година се превърна в светъл празник, всички училища бяха празнично украсени и тържествено посрещнаха своите възпитаници. Училищата и детските градини от община Смолян получиха и поздравителен адрес от кмета Мелемов за първия учебен ден.

Около 270 първокласници от общината прекрачиха прага на родното школо.

По традиция, днес на празничния 15 септември, всички първокласници от община Смолян получиха учебно помагало – Български буквар. Инициативата е на кмета Мелемов и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В буквара срещу всяка буква са представени известни писатели, национални герои, населени места и забележителности от Смолянска област.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I