24smolian.com/Общество

Около 400-500 лева средно излиза подготовката на първолак или ученик до четвърти клас в Родопите за семейния бюджет.

Това е калкулацията на родители от региона на прага на учебната година.

„Помагалата, които закупихме още в началото на лятото, бяха 60 лева. Отделно за тетрадки и други консумативи сумата достига до и над 100 лева. Една раница, средна хубост, е около 80 лева. Дрехи, обувки, включително и спортни, калеври за тренировки по време на извъншколските занимания, и ето едни 500 лева. И то без да се простираме до далечни „маркови хоризонти“ в бюджета“, споделя 42-годишна жена от региона, която вече е подготвила своя четвъртокласник.

През настоящата учебна година на всяко дете до четвърти клас държавата отпуска 300 лева еднократна помощ. Средствата ще бъдат преведени на две части.

„Сума, с която до известна степен наистина семействата си помагат. Всяко дете иска да е записано в различни школи. Да речем по футбол. Цената на месец е 30 лева. С подобна помощ поне могат да се посрещнат тези разходи“, коментира друг родител от региона.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I