24smolian.com/Спорт

Остават броени дни до старта на петото издание на златното приключение на България - К3 ULTRA GBR. И тази година любителското състезание по горско бягане/скороходство събира рекорден брой участници от цял свят, които за първи или пореден път ще усетят атмосферата на едно прекрасно и незабравимо изживяване и ще се потопят из красивите дебри на Родопа планина.

Стартът на дистанцията 43К ще бъде даден на 30 септември в 9 часа от централния площад в Мадан.

Трасето в ултрамаратона е с класическата маратонска дължина от малко над 42.195 км и D+1400 м. От центъра на Мадан бегачите тръгват по тясна пътека, която ще ги заведе до „слънчевото“ село Мъгляне, а оттам почти през цялото време трасето минава над т. нар. Маданско рудно поле, където бегачите ще могат да видят както уникални минерални проявления, така и специални технически съоръжения. Ще минат под уникалната въжена линия и ще стигнат до едно от най-впечатляващите скални образувания в Родопите – Кечи Кая, около която се виждат останките от важната средновековна крепост Козник.

Тук е организиран и подкрепителен пункт с родопски деликатеси от маданския край. След това трасето преминава покрай грамадата Бабката и през удивителна букова гора, за да стигне до самата граница. На границата в южна посока бегачите могат да се полюбуват на Родопите в приятелска Гърция, а при ясно време и на високите над 2000 м върхове на остров Самотраки. На изток пък е приказната долина на река Върбица.

От границата предстои плавно спускане отново по билото на планината, което минава над с. Аламовци, където ще има подкрепителен пункт, през връх Рупчево, Кильови колиби и връх Косора. След това бегачите се спускат до параклиса „Св. Екатерина“. А от там до финала в Златоград са само два километра, които са общи за всички дистанции.

Община Мадан подкрепя спортното събитие заявявайки, че спортът във всичките му проявления са приоритет, който ще бъде следван безрезервно във всеки един момент в развитието на града и цялата община.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I