24smolian.com/Общество

Престижната награда „Атракция на годината“ получи Мадан. Отличието бе присъдено от националната кампания „Чудесата на България”, съобщи кметът на родопската община Фахри Молайсенов.

Наградата е за новия облик на Мадан, като уникална туристическа дестинация. А  кристалната зала „Родопски кристал“, заедно с рудника – музей “Сполука“ и пещера „Шаренка“, са номинирани за „Атракция на годината“.

Отличието ми бе връчено от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел по време на Третия международен форум „Бранд България. Докосни Чудесата“, допълни кметът.

На събитието присъстваха министърът на културата Кръстю Кръстев, вицепрезидентът на Европа Ностра Пейт Яспър, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, народни представители, евродепутати, кметове, историци, археолози.

По време на форума бе представен и „Бранд Родопи“, който стартира още преди две години. Той цели да покаже на туристите многообразието на културно и природно наследство, както и заедността на етносите, живеещи в Свещената планина, като в същото време да създаде единна туристическа дестинация, която да привлече повече туристи, включително от Балканите.

Сред акцентите  бе и представянето на възможностите за финансиране на проекти от новите оперативни програми, включително INTEREG, както и съвместни проекти в рамките на Атинския хъб за културно наследство.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I