24smolian.com/Политика/Коментар

Регистрациите приключиха, започва по-интересното. 8 кандидати за кмет на Смолян, 32 192-ма избиратели, според предварителните списъци.

Октомври ще бъде месец на „ухажването“ на електората, „престрелките“ между мераклиите за управление на общината.

Местният вот е „друга бира“. С етикет „Мажоритарен“. Гласува се за личности, пък било то и издигнати от партии, коалиции или инициативни комитети. Умората от поредицата парламентарни избори повлия на активността. На 29 октоври обаче ще е по-различно.

Прогнозите на обикновените смолянчани тежат доста повече от скъпоплатените социолози, за които всеки вот е урожай. А пък който плати повече и… числата заиграват по поръчаната музика. Но, това настрана.

Из областния град вече се заговори и за балотаж. Местната социология обяви прогнозата си. Родопчани, известни с тънкото си чувсто за хумор, вече правят и облози. Използвайки спортна терминология, те са категорични, че мачът ще има две полувремена, визирайки като второ-балотажа. Пак според прогнозата на местните, от случващото се в "съблекалните" и пистата, където загряват кандидатите, равносметката към момента сочи, че на 29 октомври с най-много получени гласове се открояват трима кандидати, този на ГЕРБ Николай Мелемов, Стефан Сабрутев, кандидат от Движение Нашият град, издигнат от ИК "Бъдеще за Смолян", и полковник Димитър Кацаров, кандидат на местната коалиция "Новото време- КРОС.

Кои точно двама ще отидат на балотаж, ще стане ясно след месец. За обикновените „експерти“ по най-точната социология, най-вероятно и още вечерта на 27 октомври, преди деня за размисъл.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I