24smolian.com/Общество

Уважаеми съграждани,

На 6 септември 1885 г. Отечеството ни изживя един от бележитите си мигове. Актът на Съединението на Княжество България с Източна Румелия – чисто българско политическо завоевание, осъществило идеала за единна държава и открило пътя за развитие на млада България.

Съединението е дело на обединените усилия на целия народ, на правителството и княза и показа на света, че ни има.

138 години по-късно сме длъжни да отдадем почит на българите, които осъществиха това значимо и мащабно събитие в българската история, превърнало в реалност идеята за териториална и държавна цялост на страната ни и повело ни по пътя към независимостта.

Днес повече от всякога се нуждаем от смисъла на Съединението, но не само като исторически спомен, а като пример за това, че само обединени като общност можем да постигнем просперитет.

В деня, обединил България, приемете искрените ми пожелания за здраве, успехи и благоденствие.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Николай Мелемов

Кмет на Община Смолян

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I