Михаела Илиева/24smolian.com/Общество

Михаела Белева е на 17 години и учи в златоградското училище „Антим I” . Изучава засилено биология и химия, защото най – голямата й мечта е в бъдеще да се занимава с медицина. От много малка тя носи фолклора и традициите на българския народ в сърцето си…

По покана на продуцента на филма „Делю и вечността ”– Александър Митушев, тя ще изпълнява главната женска роля, а именно тази на красивата родопчанка Гюлсуме.

„Изключително много се радвам, че аз ще изпълнявам тази роля, защото така аз успях да се докосна и да усетя автентичното минало, ценностите, бита и културата на хората в миналото. Чрез моето участие, аз успях да съпреживея събитията отпреди 3 века, свързани с града ни и неговия защитник – Делю войвода”, споделя Михаела.

Филмът „Делю и вечността”, с автори Симеон Идакиев и Атанас Аретов, разказва историята на храбрия и родолюбив Делю хайдутин, който се сражава с османските разбойници през XVIII век в Златоград. Във филма е разкрита невъзможната любов между хайдутина и неговата красива любима Гюлсуме, както и героичната му смърт, която се превръща и в основа за космическата песен „Излел е Делю хайдутин”.  Филмът изцяло е изграден по подобие на историята от миналото, всички сцени, мимики и реплики се доближават максимално до реалните събития.

Официалната премиера ще бъде на мегдана в Стария град на 15 септември от 19:15 часа. С това мероприятие се поставя и началото на тазгодишното издание на „Делювите празници”.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I