24smolian.com/Общество

„На 27 януари 2025 години ще навърша 50 години откакто съм на едно и също работно място“.

Това каза през май кметът на Търън Явор Говедаров. И е на път да го изпълни.

Той спечели за пореден път местните избори в смолянското село. За кандидата на ГЕРБ гласуваха 221 души от общо 390 упражнили правото си на вот.

Втори остана Ахмед Крушков от движение „Нашият град“ с 85 гласа, трета е Аделина Куртинова от ПП-ДБ със 74 гласа.

От 1975-а година Говедаров е в кметството на Търън. От 1985-а пък е неизменен кмет на селото.

Видял е какво ли не. Рецептата за толкова мандати е: „Работиш за хората, не за себе си. Екипът ми е с мен от 85-а и никой няма право да върне човек с проблем“.

За какво ли не е търсен от съселяните си 75-годишният Явор Говедаров-да успокоява прибрал се пиян съпруг, да изражда крава…

„Когато ми се позвъни по нощите заради семеен скандал и кажа „Обади се на полицията“, отговорът е „Аз за полицията ли съм гласувал или за теб“, споделя още емблематичният селски кмет.

В Търън живеят 750 души.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I