24smolian.com/Мнение/Политика

Местни избори. Мажоритарен вот. Гласува се за личности. За визия, за града, общината. За живота. Властта, която трябва да стигне с решение за проблема на всяка улица.

Новата рубрика на 24smolian.com. Предполагаща далечен хоризонт за отговор. Какво ще „влезе“ в урната и какво ще „излезе“. Какво да очакваме?

Мнението на известни общественици в областния град…

Кирил Хаджихристев е завършил Военния университет във ВеликоТърново. От 1989 г. до 2013 г. е служител в ОДМВР Смолян. Бил е началник на „Пътна полиция“, Регионално звено"Полиция", Регионално звено "Борба с организираната престъпност". В продължение на пет години оглавява Областната дирекция на МВР. Зам.- министър вътрешните работи в служебно правителство. Бил е общински съветник в Смолян, председател на комисията "Право, обществен ред и сигурност". В момента е управител на охранителна фирма.

„Очертава се интересна политическа есен в Смолян. Задължително ще има балотаж. Ако през 2015 г., само един кандидат се бореше срещу кандидата на ГЕРБ,то през 2019-а бяха двама. Сега обаче се очертават трима на финалната права-ПП-ДБ, "НАШИЯ ГРАД", "НОВОТО ВРЕМЕ". При слаба активност, кандидатът на ДПС е възможно да се доближи като резултат до някои от тях, пък дори и да ги изпревари.

Издигането на кандидати за кмет на Общината от местни коалиции и инициативни комитети показва,че смолянчани все по-слабо подкрепят чисто партийни номинации и търсят хора познати и с авторитет сред обществото, с чувството, че те ще се справят по- добре с управлението, защото не изпълняват партийни поръчения и диктати.

Кандидатът на ГЕРБ за последните 10 години е загубил над 50 процента от поддръжниците си и той си остава като кандидат на общинската и държавна администрация и облажилите се фирми! Но това въобще не е малко. Другият партиен кандидат на ПП-ДБ, ще е избор на младите хора, но е неразпознаваем в малките населени места.

Предложението на "Нашия град" е кандидат на опита и експертизата в общинското управление.

Кандидатът на "Новото време" е новото лице в политиката и носител на реда и честността. Коалицията винаги е поднасяла изненади.

ДПС, там всичко е ясно от сега, но при провал на някой от първите четирима е възможно да измести някой от тях.

Като инженер и добър математик смятам, че за да стигне някой от кандидатите на балотаж, ще е необходимо да прескочи границата от 3600 гласа.

На балотажа ще сме свидетели на коалиационни споразумения, сглобки и обещания за постове. Съвсем нормални неща, но да има и морал.

ОбС ще бъде силно раздробен, с  3-4 по-големи групи от по 4-6 съветника, и трудно ще има трайно мнозинство дори за обикновенно такова.

Мисля, че вече е дошъл моментът,търпеливите родопчани от Смолян и Смолянска община да направят избор на кмет и общински съветници, които да ги изведат от течението на нихилизма, на мързела, на модела "Бива си ме", на практиката "Наш човек и наш партиец“. Да изберат кмет, който ще го виждат по улиците на града и малките населени места, който ще може да казва и "Не"! Да вземе под управлението си чистотата и хигиената на града, частичните ремонти от градската среда, да предложи съвременна и обслужваща гражданите и бизнеса транспортна схема, присърце да помага за развитието на туризма. Да познава добре проблемите на инвеститорите и бизнеса“, смята Хаджихристев.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I