24smolian.com/Общество

3044 осветителни тела са монтирани по улиците в Смолян със светлинен клас М6, С4, Р4-Р6 по проект "Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление на Смолян“.

Това съобщиха от Общинската администрация.

"Ефектът от проекта е налице. Първоначално щяхме да подменим само електрическите крушки, но се преборихме, подписахме анекс към договора и сме подменили целите осветителни тела. Сега те са красиви, компактни и прекрасно светещи“, разясни вр.и.д. кмет на Смолян инж.Мариана Цекова, която е и ръководител на проекта.

Тя посочи, че улиците се класифицират и по проекта не са допустими тези, които са първи клас, затова не са подменени осветителните тела по централния булевард в града. Със средства на общината обаче се подменя на много места осветлението по републиканската пътна мрежа.

„Това, което в момента виждаме като сметки след подмяна на осветителните тела, е много добро и спестяваме изключително много разходи, както и за поддръжката за осветлението като цяло. Преди звеното за осветление бе заето денонощно с аварии по системата“, коментира вр.и.д.кмет на Смолян. Тя допълни, че старите натриеви лампи са били по над 150 вата, а новите сега са 20 или 40 вата и това изключително много намалява разходите на общината за ел. енергия.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I