24smolian.com/Общество

Общинските избирателни комисии в област Смолян получиха изборните книжа за вота на 29 октомври.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия, бюлетините и ролките за всяка община се съхраняват в определени от областния управител за целта помещения, които могат да са и на територията на съответната община. „С моя заповед от 11 септември са определени помещенията в 10-те общини от област Смолян, в които ще се съхраняват бюлетините, като помещенията предварително са обследвани от служители на МВР и ПБЗН, в тях е монтиран и СОТ. Още днес бюлетините ще бъдат предадени на упълномощени служители от общинските администрации и членове на ОИК, и ще бъдат транспортирани до всяка община под охраната на МВР. След поставяне на бюлетините и ролките, помещенията ще се запечатат с ленти, подписани от всички членове на съответната ОИК, подпечатани с нейния печат и отразени дата и час на поставяне. До предаването на бюлетините и ролките на секционните избирателни комисии, помещенията ще бъдат под денонощна охрана от служители на МВР“, поясни пред медиите областният управител Захари Сираков.


Общият брой секции в област Смолян е 273, като в това число влизат 9 подвижни секционни избирателни комисии (по една в общините Баните, Девин, Доспат, Мадан и Рудозем, и по две в общините Борино и Неделино) и две комисии в болниците в Смолян и Мадан. Секциите, в които ще се гласува с хартиени бюлетини и с машини, са 131. В 98 населени места от област Смолян ще се произведе и избор за кмет на кметство. Съгласно предварителните избирателни списъци, избирателите в областта са 94 661. 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I