24smolian.com/Избори

Адв. Недялка Маргаритова е юрист с 25-годишен опит, първоначално в съдебната система като младши съдия в Окръжен съд - Смолян, а след това като адвокат на свободна практика. Управлява и малък семеен бизнес в областта на производството.

Кандидат е за общински съветник в община Смолян от „Новото време“ – КРОС.

 

-Адв. Маргаритова, вие сте юрист с дългогодишен опит и стаж, защо решихте да влезете в политиката?

-Знаете ли, хората казват, че политиката е мръсна работа. Аз смятам, че работата зависи от хигиената на този, който я върши. Това, разбира се, е образно казано. В дългогодишната си практика аз съм работила със стотици хора. Имам чувствителност за проблемите им, воля и знание за решаването им. В професионалния си живот, а и в обществените си прояви винаги съм защитавала правата и законните интереси на хора, потърсили моята професионална и човешка помощ.

Въпреки енергията, с която върша своята работа, знам, че има начин да помагам на много повече хора, ако активно участвам в създаването на норми и правила, а не само в прилагането им. Затова и взех решението да приема предложението от „Новото време“ – КРОС и да се включа в листата за кандидати за общински съветници, защото именно общинския съвет е мястото, където се създават тези норми и правила, които могат да подобрят живота на гражданите в общината ни.

 

-Защо избрахте тях, имате толкова богат опит и изградено име, сигурно и предложения за включване в политиката и от други партии не са липсвали през годините?

-Освен принципите, целите и приоритетите, заложени в програмата на местната коалиция „Новото време“-КРОС, които аз напълно споделям, другото нещо, което ме мотивира бяха останалите хора в екипа. Винаги съм смятала, че когато човек е успял да постигне някакви върхове в професионалната си реализация, тогава този свой потенциал той може да пренесе и в обществена полза.

Затова смятам, че екипът на местната коалиция „Новото време“ – КРОС е точното място, с много ярки и утвърдени имена, специалисти и експерти в своите сфери, успели предприемачи, които управляват бизнеси, даващи препитание на много хора в нашия регион, и които най-важното – имат волята да бъдат полезни за обществото.

 

-Споменахте експерти. С какво едни експерт може да е по-добър в правенето на политика от един политик?

-Знаете ли, никой не се ражда политик. А зад всеки добър политик стои екип от експерти и колкото по-добри са тези експерти в професионалните си компетенции, толкова по-подготвен, сигурен и адекватен ще бъде и политикът, който умее да се възползва от знанията на екипа си от експерти.

Затова смятам, че умният политик и градоначалник ще съумее да извлече най-доброто от това, че има в екипа си отлични експерти и ще намери най-ефективния начин да работи с общински съветници, с екпертиза в ключови сфери като европейските проекти и привличането на инвестиции, регламенти за подобряване качеството на живат на жителите на общината, ако искате дори въвеждането в експлотация на сградата на построения вече приют за кучета е въпрос за покриване на правни изисквания. Ето в подобни казуси аз виждам ползата от моята работа и на останалите членове от екипа на „Новото време“ – КРОС, всеки в своята сфера.

Купуването и продаването на гласове е престъпление



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I