24smolian.com/Избори

В деловодството на Община Смолян Стефан Сабрутев и представители на Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ внесоха официално искане за прекратяване на обществена поръчка за третирането на твърди битови отпадъци между Общината и частно дружество.

Действията на Сабрутев и членовете на инициативния комитет, който издигна неговата кандидатура за кмет, са продиктувани от решение на Община Смолян от 23 септември тази година за одобряване на обществената поръчка и преминаване към активно изпълнение на договора по нея.

„Провеждането на този вид обществена поръчка, обвързваща община Смолян с важни решения, които касаят ключови дейности на общината, преди местните избори е тенденциозно и далеч от интересите на гражданите“,  пише в искането.

В него Сабрутев и представителите на комитета напомнят и за подписката, която бе инициирана от тях и вече събра над 4000 подписа от смолянчани.

„Подписката, която инициирахме по този въпрос, показва ангажираността на гражданите на Смолян с тази тема и поставя под съмнения всички решения, които досега са взимани в тази посока в община Смолян“, се казва още в документа.

В искането се споменават и съмненията на инициаторите за начина на провеждане на обществената поръчка и съмненията за нейното компрометиране.

Сабрутев и членовете на комитета очакват незабавна отмяна на обществената поръчка.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I