24smolian.com/Общество

Хиляди абонати на мобилния оператор "Виваком" получиха зловещо предупредително известие около 19.00 часа на 1 ноември. Звуковият сигнал се оказа тест на системата за ранно известяване BG alert.
Известието препраща към сайта bg-alert.bg, но към момента той не е достъпен.
Истинският тест ще е на 23 ноември от 12 до 12:30 часа и отново ще бъде съпроводен със специфичен звуков сигнал и вибрация.
Властите призовават да не се изпада в паника - не става дума за истинска спешна ситуация, това е система, която се разработва съвместно от МВР и министерството на електронното управление. От МВР по-късно заявиха, че тестването е извършено без координация с ведомството. Тестовете ще се проведат на следните дати:
07.11.2023 г. (вторник) – за област Габрово;
14.11.2023 г. (вторник) – за области Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен;
15.11.2023 г. (сряда) – за области Велико Търново, Разград, Русе и Силистра;
16.11.2023 г. (четвъртък) – за области Варна, Добрич, Търговище и Шумен;
21.11.2023 г. (вторник) – за области Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол;
22.11.2023 г. (сряда) – за области Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Софийска област;
23.11.2023 г. (четвъртък) – за области Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково;
29.11.2023 г. (сряда) – национален тест в цялата страна.
При провеждането на всеки тест в продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език.
Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I