24smolian.com/Общество

Съвместно областно учение на съставните части на Единната спасителна система се проведе в Смолян. Действията на участниците от различните служби бяха в синхронизирано взаимодействие помежду им. Те показаха висок професионализъм и отлична координация.

Съвместното учение се провежда в изпълнение на План-програмата на областната политика по БДП, с участието на сили на МВР от службите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на полицията, екипи на ЦСМП, БЧК, РД „АА“, ОПУ - Смолян, Община – Смолян, Областна дирекция - Смолян.

Тренировъчният сценарий се разигра в Смолян, кв. Устово – на кръговото кръстовище от южната страна на тунел „Смолян“ на „ГПК – новата отсечка“.  Веднага след подаване на сигнал на тел. 112 от очевидец на произшествието, към мястото бяха насочени екипи на РД ПБЗН – Смолян, ОД МВР – Смолян, линейки от център за „Спешна медицинска помощ” и специализирана техника от Областно пътно управление. Пристигналите първи на местопроизшествието сили установиха, че поради блокирано пътно платно от внезапно свличане на земни маси и паднали дървета, вследствие на обилен валеж, е настъпило пътнотранспортно произшествие с лек таксиметров автомобил. При инцидента нямаше пострадали участници в движението, но на един от пътниците в автомобила беше оказана медицинска и психологическа помощ, поради оплаквания свързани с изострено общо заболяване в резултат на преживяното.


Последваха действия, ръководени и координирани от оперативен щаб, позициониран в мобилен комуникационен център в близост. В рамките на операцията бяха взети съответните решения за отцепване и обезопасяване на района и създаване на временна организация на движение; за оказване на първа медицинска помощ и психологическа подкрепа на място на пътниците от медицинските eкипи; разчистване на пътното платно от падналата скална маса и др. Обменът на информация между всички звена и институции протече в реално време и сигналите се подаваха веднага, в зависимост от развитието на ситуацията.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I