24smolian.com/Общество

Жена осъди доставчик след отрязано дърво в двора

Може ли интернет да намали добива от череши? Оказва се възможно, след като служители на компания, доставчик на услугата, са действали като бракониери. Мъжете трябвало да прекарат кабел за интернет и телевизия до домакинство в Източните Родопи, съобщава в новия си брой „Родопи voice“. Посадена череша в двора на сграда обаче им пречела. Затова работниците изрязали клони от короната на дървото, за да не опира в тях кабелът и да се скъса при буря. Собственичката видяла по-късно щетите и се хванала за главата. Тя отишла в офиса на компанията, за да се жалва, но получила единствено изразеното съжаление за стореното.

Поради тази причина кърджалийката заведе дело срещу фирмата с иск за 4200 лева. Това са изчислените загуби в бъдещи години от по-малкото продукция, която ще даде дървото. Тя пък била пресметната на 20 килограма череши на сезон. Жената поиска и 115 лева за претърпените вреди.

Районният съд в Кърджали отхвърли иска, но пък окръжните магистрати бяха на друго мнение. Те постановиха компанията да изплати обезщетение в размер на 100 лева. Доставчикът на интернет ще трябва да поеме и 568 лева разноски по делото.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I