24smolian.com/Общество

Хероинът пристига в Родопите от Пловдив. Доставката пък става дори с… такси. Тази схема стана ясна след акция на полицията в Смолян.

„Работя за 1000 лева на месец. Получавам и храна…“.

Това сподели в съда млад мъж, който застана пред Темида след като бе задържан с десет дози хероин, съобщава в новия си брой печатното издание "Родопи voice". Смолянчанинът наел таксиметров автомобил на свой познат, за да извърши курса от Смолян до града под тепетата и обратно. Цената за услугата била по договорка. „Ако бях пуснал апарата, щеше да излезе дявол и половина“, сподели пред магистратите водачът, който не подозирал защо трябва да се изпълни подобен курс.

Той взел клиента си след като се разбрал с него по телефона. Закарал го до бензиностанция в Пловдив, където мъжът слязъл и след около пет минути се върнал. Потеглили обратно, без обаче да подозират, че акцията по задържането на клиента вече е в ход.

Полицията разполагала с данни, че смолянчанинът ще зареди наркотици. Било предприето и проследяване с какъв автомобил ще се придвижи.

На връщане превозното средство било спряно, а когато видял полицаите, клиентът в таксито извадил малък пакет и го пуснал между седалките. По-късно той бил открит, а хероинът в него бил разпределен на десет дози.

Задържаният смолянчанин имал и преди проблеми със закона заради дрога. Предвид имотното му състояние и заплатата, която получава, съдът му наложи глоба в размер на 900 лева.

Трима, от които двама тийнейджъри, бяха задържани в последните дни в Кърджали с дрога. 12 грама канабис бе открит у две момчета на 17 и 18 години. Още 10 грама марихуана двамата скрили в ползвано от тях мазе.

152 грама трева пък бе открита в дома на 53-годишен кърджалиец.
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I