24smolian.com/Общество

„Не влизаме в еврозоната нито януари 2025, нито юли 2025, защото не изпълняваме един от основните критерии, а именно инфлацията. Не го изпълняваме с много. Средната инфлация в Еврозоната е наполовината на нашата“.

Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков.

 

„Има тъмна институция, пълна с кеш, която иска да си създаде политически проект на базата на 2-годишното разграбване на държавата... Едноличното диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова. Почваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да става пред очите на хората. Тъмнината ще свърши. Ще има светлина“, обяви председателят на ПГ на ДПС на Делян Пеевски в Народното събрание.

 

Зам.-кметицата на Враца Красимира Георгиева е купила палата на Брендо.

Тя е била на поста 3 мандата, а преди това е била ръководител на отдела за обществени поръчки в регионалното министерство.

Платила за имота на Евелин Банев – Брендо 606 308 лв. или поне така е отбелязано в Имотния регистър.

 

Министърът на финансите Асен Василев ще изпълнява ролята на министър-председател заради пътувания извън страната на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел.

Той е назначен със заповед на министър-председателя.

Денков пътува до Копенхаген за среща с датската министър-председателка Мете Фредериксен. Още от вторник пък Габриел е на посещение в Саудитска Арабия по покана на министъра на външните работи Н.В. принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд.

 

Популистките и евроскептичните десници в страните членки на ЕС се очаква да отбележат силен подем на предстоящите европейски избори през юни, прогнозира изследване на мозъчния тръст Европейски център за външни отношения.

Според прогнозата антиевропейската десница ще излезе начело на евровота в най-малко девет страни членки, сред които Франция, Австрия, Белгия, Италия и Нидерландия. Тези партии ще останат на второ или трето място в други девет страни от блока, сред които Германия, Испания и Швеция, показва още допитването.

Според проучването ГЕРБ отново ще спечели изборите с 5 евродепутати, ПП-ДБ и "Възраждане" ще вкарат по 3, ДПС - 2, БСП - 2, ИТН - 1, "Левицата!" - 1.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I