Михаела Илиева/24smolian.com/Общество

Немалко са талантливите рожби на Златоград, които с успехите си успяват да покорят и най-големите върхове. Такава е и историята на 23-годишната Радиема Бенковска, която е една от представителите на музикалния бранш в града. Любовта й към музиката се заражда още от ранна детска възраст. Първото й участие е в местен конкурс, когато е едва на 7 години. Пред препълнената зала тогава тя изпълнява фолклорната емблема "Лудо младо" и заслужено получава наградата на публиката.

За 24smolian.com младата певица разкри, че е посещавала вокален педагог като малка и сега отново иска да поднови уроците си, с които да се изгради като изпълнител. Освен усилените професионални тренировки, Радиема смята, че за да бъде успешен един човек, той трябва да прави всичко с любов, да е постоянен, трудолюбив и амбициозен.

„Любимият ми стил на изпълняване е фолклорната музика и най-вече родопските и тракийските песни. Да пееш народна  музика е нещо неописуемо, все едно се пренасяш в друг свят. Мога да кажа открито, че винаги съм получавала подкрепа от близките ми, които са ме насърчавали да се занимавам с това“, разказа още златоградският славей. 

Въпреки кратката си кариера, Радиема е една от най-популярните млади изпълнителки не само в града, но и в цяла България.. За невероятния и талант хората разбират след участието и в онлайн конкурса на "Студио Джовани". В него изпълнителите се надпреварваха за голямата награда, която беше безплатен запис на песен и видеозаснемане на клипа към нея.

"Истината е, че майка ми ме подтикна да се запиша за този конкурс през 2020 г. Когато разбрах, че съм спечелила, се зарадвах много и бях много изненадана, защото не очаквах, че сред толкова много участници ще спечеля. Заснемането на клипа продължи около 2 дни в околността на град Гоце Делчев. Процесът беше непознат и странен за мен, но се вслушвах в съветите на професионалистите и смятам, че се получи добре", коментира още гордостта на Златоград.

Талантът и красотата на младата девойка обаче не спират само до тук, защото за нейният прочувствен глас разбира и популярната певица Екстра Нина. Покрай работните ангажименти, двете певици решават да експериментират и да направят общ проект.

"Всичко стана на шега. След като ме чу как пея, Нина искаше да ми помогне с реализацията. Така и дойде идеята за песента "Бившата и новата". За текста изцяло се доверихме на професионалиста Йордан Гергов. За разлика от първия ми проект, тук излизам от зоната си на комфорт и показвам съвсем друг образ и стил. Както е ясно и от заглавието, става на въпрос за любовна драма и трети човек в една връзка. Клипът за песента заснехме в град Равда, а премиерата се очаква да е през месец март“, допълни още Радиема Бенковска.

Младата девойка описва живота си с песните "Не сме безгрешни" на Глория и Азис, както и със "Скитница" на Лили Иванова. Самородният златоградски талант мечтае за  успеха на тези световно известни творци, както и за дълга и брилянтна музикална кариера.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I