24smolian.com/Общество

Сутрин е късна зима, в следобедните часове ранна пролет. Цяла седмица в температурните прищевки на февруари. Все пак не забравяйте старата мъдрост за буквата „Р“ в месеца. Може да има изненади.

Такива със сигурност ще се случат по време на „ротацията“. Екскурзията на Денков и компания до Щатите се провали. Никой не ще да се срещне с тумбата. Незабележими им са нещо. Въпреки канските усилия да бъдат с грейнали евроатлантически лица пред Големия брат. Ами не става. За да те видят, то трябва и малко характер.

Другото е, все едно плантатор от Юга да покани на масата си робите, които се занимават с памук по цял ден.

Това е положението…

 

Земеделците най-сетне прозряха, че пак ги излъгаха. На предните протести ги пратиха по живо, по здраво и отново си подкараха същото. Общо взето се лъже за всичко. Как пък останалите, неземеделци, не го научиха.

В Родопите бунтарите също излязоха от летаргия, вдигнаха бунт с блокиране на пътя за „Маказа“, разливане на мялко по асфалта, палене на бали сено. Обещаха във вторник да блокират столицата.

Няма страшно за големия катун софиянци. Нормален ще е трафикът. Дотогава пак ще ги излъжат, а после пак ще го подкарат през просото. Един и същи филм.

Възхищавам се на жаждата, с която този народ поглъща лъжата. Това може би иде заради добрите намерения да чуваш това, което само съзнанието ти иска. Те, добрите намерения, все водят към Ада…

 

Интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин хвърли Вашингтон и Брюксел в истерия. В ЕС нямало да обсъждат санкции срещу американския журналист. Демокрация по урсулски. Щом няма, то все пак е била разглеждана и подобна вероятност. Ама след санкциите, все изстрел в крака се получава. Пък и тук се касае за американски журналист, та трябва да се пипа по-внимателно, че да не се ядоса отвъдокеански брат. Че само анонсът е бил гледан от 100 млн. души.

В интервюто става ясно, че през октомври 2022-ра година Зеленски е искал от НАТО да нанесе превантивни ядрени удари по Руската федерация. Напълно осъзнавайки каква ще бъде ответната реакция.

Сами си правете изводите.

Спешно европейската промишленост трябва да се концентрира върху производство на усмирителни ризи…

 

Да живее международното положение (по Илф и Петров)! Като няма какво да се каже на партиен митинг, веднага се почва с международното положение, описват двамата автори във великолепните романи за измамника Остап Бендер.

Родните бендеровци и остаповци все това правят. Върти, суче, и накрая пак международното положение е виновно за вътрешната ни „надолуглавщина“.

Метнаха въглищарите, метнаха и земеделците. Съсипваме енергетиката, а после по земеделските земи ще нацвъкат фотоволтаици и едното ще оправдаят с другото, а за финал, предусещате, „международното положение“ го изисква…

 

Детето ме пита сутринта: „Един бойлер 1000 лева ли струва?“

Викам „Не, зависи, що?“

Отговаря: „Нищо, но смятам като порасна да инвестирам в бойлери“.

Ето, няма биткойни и криптовалути, зелени сделки и прочие. Детето знае. Нещо голямо, което може да се пипне, пък и върши работа.

Всичко останало е „международно положение“ за глупаци…

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I