24smolian.com/Общество

„Един разглезен кмет е превърнал община Златоград в бащиния!“.

Това обяви общинският съветник Величко Сидеров в профила си във фейсбук.

Поводът за коментара му е „поредната лъжа, че мнозинството общински съветници сме взели годишните заплати на 14 човека и че тези хора ще останат без работа.

Бюджетът на общината е толкова, колкото е предложен, ни повече, ни по – малко. Предложението на Янчев за бюджет от 17 649 662 лева беше прието с 9 гласа от групата общински съветници „Заедно за община Златоград“ с ясното съзнание, че в противен случай трябва да се работи с 80% от бюджета за 2023 г., а това означава много по-малко средства за община Златоград през 2024 г. За гласувалите „против“- нека си е тяхна безотговорност!

Структурата на общинска администрация не е променяна с нито една бройка.  Обвинението, че 14 човека ще останат без работа е лъжа! Въпросната сума от 25 хил. лева, която определихме като резерв, не е с друго предназначение. Тя не е предвидена от кмета за годишните заплати на 14 човека, както твърди той. С 25 хил. лв. ще се плащат граждански договори- за изпълнение на определен обем от работа, без осигуровки и без трудов стаж.

Ако е така, как тези семейства биха се издържали с по-малко от 145 лева на месец?!

Поемам ангажимент: ако някой  от тези 14 човека остане без работа, аз ще го назнача при мен и ще му осигуря двойно по-голямо възнаграждение от това, което е получил  през 2023 година от община Златоград.

По-различното разпределение на бюджетните средства доведе до истеричен дискомфорт на свикналите да управляват в полза само на своите виждания, възгледи и интереси.

Просто, удобна ситуация  отново някой да се оправдава, че този път не му се е случило това, което си пожелава. Когато кметът е свикнал да получава всичко, без да му се разваля комфорта, той започва да се съпротивлява по всякакъв начин, без значение, че има и други хора в община Златоград-със същите права. И те желаят да живеят нормално в 21 век.

Не е допустимо поведението на един кмет, който не идва на заседания на комисии на ОбС, дори когато се обсъжда бюджет-това показва неглижираност и пълна незаинтересованост! И още повече-да не позволява и на служителите да присъстват. Общинска администрация не е собственост на фамилия Янчеви и заплатите си получават от държавата и местните приходи.

Такова поведение показва подчиненост само на един човек - това, за което Янчев постоянно пледира, че не трябва да е. Защото община Златоград е на жителите , а не на един! Нали така?!“, се посочва още в коментара на Величко Сидеров.

Снимка: Фейсбук, Величко Сидеров

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I