24smolian.com/Общество

„Някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Абсурдно е в някакъв „мумурандум“ , както го нарекоха, да има желание за подялба на съдебната власт, антикорупционни агенции. Това е нечувано. Виждаме всичко - вътре няма нищо за хората. ГЕРБ да си преценяват. Ние сме казали, че не участваме в това нещо“.

Така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира предложения от ПП-ДБ на ГЕРБ меморандум за управление.

„Ние ще се противопоставим с това, че няма да подкрепим това делкане, съгласно Конституцията, където има блокираща квота от 160 гласа. Ние в делкане няма да участваме“, отсече Делян Пеевски.

„Водихме тези разговори с колегите преди това, мислих, че те се шегуват, че наистина ще поискат да си делнат съдебната власт, да си делнат службите. Няма нищо за хората. Има само делкане на служби, делкане на прокуратура, делкане на съд, делкане на  антикорупционна агенция“, възмути се Пеевски.

„Видя се, че колегите обичат да се бутат в регулаторите. Г-жа Колтуклиева ги засече в интересни срещи. Затова как се бърка в независими регулатори. Виждам, че интересът е много голям“, коментира председателят на ПГ на ДПС

Дали ще има предсрочни избори или не - това си е решение на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Те да си го решават, напомни Делян Пеевски.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I