24smolian.com/Общество

Честит ви край на седмицата! Чувствате ли настъпването на пролетта? Не бързайте. Всяко нещо с времето си.

Та, по същество…

Сметната палата излезе с доклад. Благодарение на действията на генерал Мутафчийски и компания, смъртността от ковид в България била далеч под тази в Европа. Значи траурните физиономии при извънредните включвания, „чувалите с трупове на детски площадки“, КПП-тата, забраната за сядане на пейки и шляене в парковете, дали резултат. Като кажеш една лъжа за лъжата, дали пък тя става истина? После обаче средната извънредна смъртност в България значително надхвърля тази в ЕС.

В страната ни всяка година умират десетки хиляди хора от какво ли не. Но първа и основна причина – липсата на адекватна държава. Що нескопосаности приписаха на ковида…

Ама, хвала на Мутафа(по Бойкоборисовски)!

 

***

 

Като споменахме лидера на ГЕРБ. Бойко рекъл, че имаме най-голямата енергийна "зелена батерия" в света - ПАВЕЦ "Чаира". Този, който навремето е направил каскадата Белмекен-Сестримо и ПАВЕЦ "Чаира", е бил уникален ум“, допълнил той.

Ама не довършил кой е този уникален мозък. Щото сега само брилянтни безмозъчни…

 

***

 

Делян Пеевски окончателно ковна на стената като трофей главата на Христо Иванов. 9 месеца му висял в кабинета, в скута, и пил мазно турско кафе, докато водили разговори за Конституцията.

Значи затова Бойкикев се търкаляше по плажа в Росенец, та чак задника му се заголи. Човекът драпал по море и суша да пие турско кафе с Доган и Пеевски! Гиди, мерак, гиди! Парламентарният шеф на ДПС засили окончателно Христото по дерето.

В Кърджали пък един общински съветник, с електорална тежест колкото жители на два блока във „Възрожденци“, искал да сваля руското знаме, да променя културния календар на общината и тем подобни. Началството му със заголени задници, той решил да трупа точки. Нека, негова си работа.

Всичко стана един огромен „мумурандум“.

 

***

Цветовете на украинския флаг ще осветят Министерски съвет по повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков.

Е, та кой да предложи друг? Тагарев, откак се сбъдна детската му мечта, се държи като украински министър. Всъщност, детската му мечта май е била да учи Москва, пък младежката да е съветник на украинския президент. И двете се сбъднаха. Сега сме в периода на зрялата му. За старческата не ми се мисли. Па и той на възраст…

 

***

 

Денков обикаля да проси потупване по рамото. Последно това стори във Франция. Обсъждали със съпруга на бившата му класна, демек Макрон, обща отбранителна система срещу Русия.

На гол гъз, чифте прашки след като изшъткаха и малкото останало от военните складове за Украйна. Каква система, к`ви 3,50 лева? С тояги и сопи не става, Дене. Въпреки, че двама братя с гьостерици пребиха цял екип френски командоси, които цъфнаха в лозята им. Нашите помислили, че ще им крадат гроздето. Франция гузно мълчи още за случая. Помните, нали?

 

***

 

Съдия Истанбулска, пардон Цариградска, заявила, че искала да стане заместник главен прокурор.

Това е същата кака, която не спря да обикаля студиата и да се оплаква, че била заплашвана от онзи гръмнатия „Нотариус“. Да, ама впоследствие се оказа, че каката има бая сериозни връзки с ъндърграунда в страната. От Плевен, та чак до Варна.

Владислава Константинополска, пфу, да му се…, Цариградска, има тире след фамилията си. Защото носи и тази на съпруга си-Бировски. По-известен в Плевен като Марио Бокса, част от ударната бригада на Пламен Куката.

Те такива работи, изводите си ги правете…

 

***

 

За хората, които са решили точно през този уикенд да променят отколешните си навици, да напомним старата мъдрост. Рязкото спиране на алкохола може да доведе до бавна и мъчителна смърт. Пък и трудно се издържат глупостите на сглобената тайфа от парламента...

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I