24smolian.com/Общество

Онкоболни пациенти от Смолян ще бъдат насочвани за консултации и лечение в Университетската болница към Тракийския университет в Одрин, Република Турция. Това става възможно след подписаното споразумение между Община Смолян, Търговско-промишлената палата и Тракийският университет в турския град.

Сътрудничеството е в сферите на здравеопазването и образованието.

В екипа от експерти от българска страна влизат инициаторът на проекта Рабие Кьосева - изпълнителен директор, зам-кметът на Смолян Марин Захариев, от МБАЛ "Братан Шукеров" д-р Атанас Белчилов и Сузан Мустафа. От страна на Тракийския университет са д-р Нилгюн Табакоглу и Ръфат Гюнгендерели.

Планира се среща в Одрин през месец март, за да се уточни процедурата за кандидатстване, както за студентите, така и за пациентите.

Експертите ще работят доброволно за проекта.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I