24smolian.com/Култура

Музеят-галерия „Петър Пиронков“ и Община Смолян организират поредната лекция на тема „Родопските художници“. Тази събота тя е посветена на родопския  творец –  Вълко Гайдаров  /1937г. – 2009г/. Лектор ще бъде изкуствоведът Сузана Николова. Събитието ще се състои от 11 часа в къщата –музей „Кирил Маджаров“ –кв.Устово, съобщи популярният живописец Петър Пиронков. Входът е свободен. Той припомни, че всяка последна събота от месеца се представят лекции за всички художници от Родопите, които имат роля за развитието на изобразителното изкуство в региона.

Както е известно вече стартира и Детската образователна програма на Музей-галерия „Петър Пиронков“. Второто занимание на Ателие работилницата ще се проведе на 24 февруари от 13 часа и е на тема: Рисуване върху текстил.

Поканени са всички деца и възрастни, които имат желание да усвоят тънкостите на изкуството.

 


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I