24smolian.com/Общество

Държавни органи да могат да налагат ограничаване на достъпа до интернет страници или интернет адреси.

Това предвиждат промени в Закона за електронните съобщения, подготвен от депутати от ПП-ДБ.

Целта е борба с дезинформацията в онлайн пространството. С измененията се въвеждат компетенции на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и на министъра на електронното управление по определяне и привеждане в действие на политиката за ограничаване на системни рискове, казва бившият министър на електронното управление Божидар Божанов…

 

„Мигрантите, афганци и сирийци с голям боен опит, не идват в България, за да работят. Осъзнайте го! Те са изпратени, за да създават проблеми, които да запалят държавата отвътре. В нито една държава в ЕС военнизираните мигранти не са направили нищо добро. Изнасилват, крадат, убиват и палят - срещу много пари по няколко направления. Това е…“, пише на стената си във Фейсбук полк. Николай Марков.

 

Във връзка с тиражираното в медийното пространство твърдение за "мистериозен" чартър от Виена, превозващ афганистански и сирийски бежанци, Държавната агенция за бежанците при МС излезе с позиция:

„Заявеният трансфер от Австрия е за 18 лица, които са регистрирани като кандидати за международна закрила в България. Става дума за договорен трансфер на мигранти по реда на Регламент Дъблин. Данните, че това е първият транш от договорени хиляди, само за първата година са неверни и целят да създадат напрежение в обществото за това, къде ще бъдат настанени бежанците, както и да се спекулира, че ще са на издръжка на българския данъкоплатец. Като държава-членка на Европейския съюз,  Република България изпълнява стриктно задълженията, произтичащи от Регламента още от 2007 г., като през всичките тези години от заявените трансфери, реално осъществените са 20%“.

 

„Вчера Министерски съвет обяви, че депортирането на бежанци било дезинформация, а после опровергаха като посочиха, че ще дойдат 18 души. Само днес се чака и втори самолет. Всичко това е заради т.нар въздушен Шенген, който договори Денков. Денков да дойде и да каже за каква бройка се е договорил. Довчера нямаше самолет, снощи се разбра, че има самолет. Тази сутрин стана ясно, че има и втори самолет. Добре, бе, Денков, докога ще лъжеш! Ние да не се бръснем с мотики“, обяви един от „посрещачите“ на летище „София“ – телевизионният водещ Страхил Ангелов.

Снимки: ПИК

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I