24smolian.com/Общество

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейска света Литургия на храмовия празник на църквата "Св. вмчк Теодор Стратилат" в „Райково“.

Дядо Николай припомни важни факти от живота на светеца. Той изказа благодарности за подкрепата от страна на държавната и общинската власт в лицето на присъстващите – областния управител Захари Сираков, кмета Николай Мелемов, заместник-кмета инж. Мариана Цекова, председателя на Общински съвет-Смолян Димитър Кацаров, ръководители и представители на институции, общественици и всички миряни. Митрополит Николай акцентира върху ползите за обществото от сътрудничеството между духовенството и управлението, както и необходимостта всички хора да полагаме ежедневни усилия, за да проправяме път на доброто и да се борим срещу злото чрез вяра, любов, състрадание, взаимопомощ.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отбеляза вековната история на църквата "Св. вмчк Теодор Стратилат" в кв.Райково, като обърна внимание, че тя се нуждае от спешно реставриране. Той разпореди на Смолянския епископ Висарион и служещия в нея свещеник  храмът да бъде ремонтиран до 08 февруари 2025 година, за следващия храмов празник.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I