24smolian.com/Коментари

То беше голям харчлък от бюджета за пътуването на родни управляващи в САЩ. За снимка пред камината в Белия дом, възмути се дори Бойко Борисов.

Накрая се оказа, че нито президентът Джо Байдън ще отдели 3 минути за българския гост, нито държавният секретар Антъни Блинкен.

И премиерът Денков си остана в София, Европа.

А можеше незабележимият ротационен премиер на малка България да влезе в световния видеообмен, съобразно актуалните изпълнения на Байдън.

 

***

На 7 февруари президентът на САЩ пак се обърка и каза, че негов разговор с бившата германска канцлерка Ангела Меркел през 2021 г. е бил с покойния канцлер Хелмут Кол, който почина през 2017 г., предаде Ройтерс. На прием в Ню Йорк за набиране на средства за предизборната му кампания 81-годишният Байдън обърка история, която е основна част от стандартната му предизборна реч, и заяви, че на среща на високо равнище на Г-7 през 2021 г. е разговарял с Кол вместо с Меркел, която бе на власт по това време.

„Когато бях избран за президент, отидох на среща на Г-7 със седемте държавни глави от Европа и Великобритания. Седнах и казах: „Е, Америка се върна“. И президентът на Франция ме погледна и попита: "Докога?". Никога не бях мислил за това по този начин“, каза Байдън.

„След това Хелмут Кол от Германия ме погледна и каза: „Какво бихте казали, господин президент, ако утре сутрин отворите вестник "Лондон таймс" и научите, че 1000 души са разбили вратите на британския парламент и са убили хора на влизане", добави американският президент.

По-рано тази седмица Байдън обърка и френския президент Еманюел Макрон с покойния Франсоа Митеран, който бе на власт от 1981 г. до 1995 г. и почина през 1996 година…

 

***

Та, в този ред на мисли след интересния поход на Байдън през различни епохи, представяте ли си, тръгва US президентът към камината да се ръкува с Денков и изрича възторжено: Как си, приятелю демократ, д-р Желев!

Това е добрият вариант за американското посрещане на наш лидер, ама може и по-песимистичен сценарий: Как си, другарю Живков!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I