24smolian.com/Общество

62 години, 11 000 километра, три пъти смяна на имената. Десетилетия и хиляди мили в едно човешко битие.

Родопчанин поиска да смени фамилията си няколко месеца след като си е възстановил турските имена.

Роден през 1962-ра в Момчилград, на 23-годишна възраст на младия мъж му е наложено да промени трите си имена. С тях продължава да живее десетилетия. В началото на новия век заминава за САЩ, където живее от 23 години. Там обаче използва друга фамилия. Същата носят съпругата му и детето.

Живеещият в Калифорния мъж връща турските си рождени имена през м.г. Премахват се окончанията –ев и –ов от тях. Следва нов полет от Калифорния до България. 11 000 километра, за да влезе отново в съда и да поиска промяна и на фамилията си, с която е известен в САЩ. Вписана във всичките му американски документи-паспорт, свидетелство за правоуправление на МПС…

„Навсякъде в обществото, сред близки и приятели, в семейството си общуваме на турски имена, и с тях с тях съм придобил  популярност. Обстоятелството, че фамилията е различна ми създава много неприятности, тъй като се налагала постоянно да обяснявам защо моята и тази на жената и детето са различни“, се посочва в мотивите към съда.

Магистратите допуснаха поредната промяна на фамилията на мъжа.

Какво се случва с родопчанина с най-интересните имена, поискал да ги промени на още по-интересни-четете в новия брой на „Родопи voice“!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I